Consell de la setmana

Telèfons mòbils

A la seva empresa disposen d’una política sobre telèfons mòbils?

Està àmpliament acceptat que els articles personals s’han d’emmagatzemar a zones designades i que no s’han de portar a les zones de producció. La raó principal per a això és que els articles personals no vénen d’una zona controlada i poden crear problemes relacionats amb la higiene alimentària. També cal tenir en compte que es poden usar per fer fotos sense autorització. Això és vàlid tant per a telèfon mòbils com per a d’altres articles.

No obstant això, si es necessita o està admès el portar telèfons mòbils a zones de producció o de magatzem, s’ha d’establir una política. Els telèfons mòbils que s’usen en el treball, igual que càmeres de fotos que es puguin usar per realitzar inspeccions, poden accedir a aquestes zones de producció o de magatzem sempre que siguin productes controlats. Aquests objectes s’han de llistar al seu programa d’articles de vidre, de plàstic trencadís o de productes ceràmics. S’han de revisar periòdicament i s’ha de registrar qualsevol dany detectat en ells. Elements associats a aquests articles com els carregadors també s’han de controlar i emmagatzemar a zones designades, per evitar el seu mal ús, pèrdua o dany.

Si disposa d’un programa de control efectiu, sabrà si qualsevol dels elements indicats en les llistes (per exemple el carregador del mòbil) han desaparegut o si estan en mal estat. Si estan controlats i en bon estat, podrà portar-los a les zones de producció i seguirà complint les Bones Pràctiques de Producció.

Comments are closed.