Consell de la setmana

Rentat de mans

Sap si els operaris de la seva empresa es renten les mans de forma efectiva abans d’accedir a les àrees de producció?

Rentar-se les mans és una tasca que sovint realitzem gairebé sense pensar, i, malgrat això, té una importància crítica per a la seguretat alimentària. Per això, és molt important que tot el personal conegui com rentar-se les mans de forma adequada i que ho facin de forma gairebé automàtica.

Realitzi entrenaments de com han de rentar-se les mans com a part de les seves activitats formatives. Faci que persones que es renten les mans de forma adequada ensenyin a la resta de la plantilla i que aquests puguin repetir l’après per grups. Comprovi que els operaris primer es mullen les mans, després apliquen sabó i les freguen bé durant almenys 20 – 30 segons, i que, posteriorment, les esbandeixen adequadament. Revisi que utilitzen un temps adequat per realitzar el rentat de mans i que després, si és necessari, s’apliquen un desinfectant.

Instal•li barreres en l’entrada a les zones de producció per aconseguir que totes les persones que accedeixen a elles hagin de passar primer per una zona de rentat de mans.

Asseguri’s que les zones de rentat de mans estan netes, que sempre disposen de sabó, tovalloles i, si fa falta, desinfectant. També asseguri’s que sempre hi ha aportació d’aigua calenta.

Comments are closed.