Consell de la setmana

Punts calents

Els seus congeladors o refrigeradors tenen “punts calents”?

On estan situats els termòmetres interns? Estan al costat de la porta o davant de la unitat de refrigeració? Asseguri’s que disposa d’un plànol amb les zones on la temperatura està controlada (llocs on estan els sensors de temperatura).

De tant en tant prengui vostè mateix la temperatura en diferents punts per comprovar que les dades obtingudes comparades amb les lectures automàtiques són consistents. Els punts calents els acostumem a trobar sota les unitats de fred, especialment en el cas que estiguin adossades contra una paret, zones on la circulació d’aire pot no ser l’adequada. Asseguri’s de conèixer on estan els punts calents (que depenen de les unitats de fred, les portes i la circulació de l’aire) i que les temperatures obtingudes en aquests punts segueixen sent inferiors a les temperatures crítiques que el seu pla de seguretat alimentària inclou.

Si és possible, col•loqui els productes menys peribles en zones on puguin haver-hi punts calents. Aquests poden ser ingredients o productes que es mantenen a zones refrigerades per qüestions de qualitat més que per qüestions relacionades amb la seguretat alimentària.

Comments are closed.