Consell de la setmana

Goteres

En moltes naus o edificis en un moment o un altre es detecta l’existència de goteres. En les empreses de fabricació o de distribució d’aliments l’existència de goteres genera un problema relacionat amb la possible contaminació microbiològica causada per la presència d’aigua no neta.

En aquests casos és important controlar la gotera i assegurar-se que es protegeix la seguretat dels aliments produïts/emmagatzemats fins que s’aconsegueixi implantar una solució permanent.

Algunes empreses s’han especialitzat en col•locar lones que capturen l’aigua o en la instal•lació de sistemes per desviar el degoteig fins que s’adopti una solució que sigui permanent. Aquestes lones o sistemes de desviament s’han d’instal•lar de manera que l’aigua no caigui del sostre. Normalment les lones es suspenen del sostre usant cordes elàstiques.

Posteriorment es connecta una mànega (que es connecta amb un sistema semblat al que s’usa per fixar les mànegues en els jardins), al centre de la lona. Això permet que l’aigua sigui recollida per la lona i que la mànega vagi buidant l’aigua portant-la a un lloc on ja no representi cap risc per a la seguretat alimentària.

Comments are closed.