Consell de la setmana

Etiquetes perdudes

És necessari que els diferents equipaments disposin d’etiquetes identificatives per diverses raons. Hi ha etiquetes de seguretat (de precaució), d’identificació (per ex., Línia de producció nº 11), o, fins i tot, de manteniment. Aquestes etiquetes amb el pas del temps es van deteriorant i desenganxant, creant un perill relacionat amb la seguretat alimentària especialment quan estan situades sobre una zona on hi ha o per on hi passa, producte descobert. Es recomana que aquestes etiquetes s’incloguin en el checklist inicial i que siguin revisades mensualment per assegurar que no entraran en contacte amb els productes elaborats a la planta.

Quan el personal de l’empresa instal•li etiquetes sobre els equips, asseguri’s que no s’instal•len just sobre zones on hi ha productes.

A més, les cobertes plàstiques (per exemple la tapa d’una tremuja, o les cobertes de plàstic d’un transportador) sovint tenen una capa de pel•lícula protectora que es pot assecar i començar a pelar. Asseguri’s que aquestes parts soltes es retiren, consulti amb el fabricant i, si és necessari, consideri la possibilitat de reemplaçar la pel•lícula protectora abans que la tapa sigui massa fràgil.

Comments are closed.