Consell de la setmana

Espais Buits

Ha revisat les zones buides que hi ha al seu edifici/planta?

Sovint a les naus/edificis hi ha àrees buides que sorgeixen durant la construcció de les mateixes o quan es realitzen obres en elles. Exemples d’aquests espais són els falsos sostres, un petit espai darrere d’una cambra situada a l’interior d’una habitació, però també, una sala de control en una zona de producció, la zona de recepció en un magatzem, etc.. Algunes d’aquestes zones buides poden ser accessibles però unes altres segurament no.

Sovint, quan es realitzen inspeccions, aquestes zones buides no es revisen, tampoc quan es neteja, i poden ser unes àrees ideals perquè les plagues s’ocultin en elles. L’ideal és que els espais buits siguin accessibles perquè puguin ser inspeccionats i netejats, encara que potser, el millor és eliminar-los, fer que no existeixin. La freqüència de neteja d’aquests espais dependrà de les acumulacions de brutícia que es generin, l’existència de restes orgàniques, la presència d’humitats/floridures, l’aparició de pols, i de les restriccions de seguretat que existeixin per accedir a aquestes zones.

Si no hi ha cap possibilitat d’accedir a aquestes zones, haurà de segellar-les acuradament de manera que res pugui entrar en elles. El segellat i la creació de barreres s’ha de revisar i mantenir de forma periòdica per garantir la seva efectivitat.

Comments are closed.