Càmera de calor

Resum

Les xinxes de llit han passat d’ésser una plaga oblidada i s’han convertit en un problema en actiu. A l’actualitat i de manera més incipient ens hem d’enfrontar a aquesta molesta plaga.

El intercanvi de mercaderies, així com els viatges són les causes que han propiciat la seva reaparició. Hem de ressaltar que la seva presència no es troba vinculada a la manca d’higiene de les persones o a la brutícia; sinó que viatgen en busca del seu aliment, la sang.

Aquesta espècie és de difícil control degut a que s’expandeix ràpidament. Mitjançant la nostra cambra de calor podem tractar el mobiliari de la seva vivenda així com de la resta d’objectes.

La cambra, una vegada introduïts els objectes infestats a tractar, assoleix una temperatura de 50ºC durant una hora, temps suficient per a matar a tots els estadis evolutius de les xinxes de llit. D’aquesta manera podrem matar a totes les xinxes sense tenir la necessitat de desfer-se de les seves pertinences, al mateix temps que reduïm la necessitat d’aplicar biocides.

La cambra de calor “SleepEasy” és la solució biológica enfront els productes químics.

Gràcies a es seves reduïdes dimensions la podrem muntar a la seva vivenda i realitzar el tractament sense la necessitat de desplaçar-se. Es tracta doncs, de la versió casolana de les nostres màquines ThermoNox ®

Tractament

100% efectiu, 100% respectuós amb el medi ambient.

Tots els estudis realitzats demostren que les xinxes de les llits són més sensibles al calor que d’altres insectes, morint ràpidament quan s’exposen a temperatures superiors a 45ºC

Estadi evolutiu Adults Juvenils Ous
Temps d’exposició a la calor (minuts) Rati de supervivència (%) n=80 per a cada temps d’exposició Rati de supervivència (%) n=80 per a cada temps d’exposició Rati d’eclosió (%) n=80 per a cada temps d’exposició
Després de 24h / 7 dies Després de 24h / 7 dies Després de 7 dies
10 97.5 / 94 100 / 74 88.4
15 97.5 / 81 99 / 52 69
20 0 / 0 97.5 / 0 33.8
25 – / – 0 / 0 17.5
30 – / – – / – 0

Com veiem, no és necessari sotmetre a les xinxes a una temperatura superior a 45ºC durant més de mitja hora, malgrat aquesta dada y com a garantia y eficàcia de servei, aquesta és la temperatura que aconseguim gràcies a la cambra de calor “Sleep Easy”.

Aquesta cambra de calor permet realitzar tractaments tèrmics amb calor a zones on no es possible disposar de 380 volts trifàsics i és ideal per a tractar vivendes particulars, habitacions d’hotels, etc…

Amb aquest tractament ja no és necessari eliminar matalassos, somiers, mobles, etc… ni és necessari adquirir fundes especials per a matalassos. Nosaltres ens encarreguem de muntar a la mateixa estància afectada la cambra. Posem els mobles i elements possibles de esser infestats a la cambra i realitzem el tractament. Per a garantir la eficàcia total del tractament a les zones que no poden tractar-se a dins de la cambra (endolls, sòcols, esquerdes a les parets, armaris encastats, etc…), podem utilitzar dos sistemes de control:

  • Ús de terres de diatomees. Amb aquest sistema garantim un tractament totalment no químic de la zona. Les terres de diatomees tenen un efecte dessecant que afecta als insectes exposats a  aquestes (es redueix la humitat ambiental fet que produeix la mort del insecte) i un efecte abrasiu (quan el insecte es posa en contacte amb les terres de diatomees, s’impregnen d’aquest i els produeix la mort al no poder respirar correctament mitjançant els espiracles).
  • Ús de biocides químics. En aquest cas, utilitzarem pols insecticida que uneixen l’efecte abrasiu de les terres de diatomees amb l’efecte insecticida que té.

Les tècniques de calor són les úniques que garanteixen l’eliminació total d’una plaga de xinxes de llit sense la necessitat de repetir els tractaments essent a més una estratègia de control de plagues totalment respectuosa amb el medi ambient i amb la salut de les persones i dels animals. Els oferim, a més, la possibilitat de realitzar tractaments d’habitacions o edificis complets amb el nostre sistema exclusiu ThermoNox® i l’ús, per a saber si estan afectats per una plaga de xinxes, del nostre equip caní específic per a la detecció de xinxes. També el nostre equip caní pot revisar la eficàcia d’un tractament ja realitzat (enllaç a k9).

Com

El nostre equip es desplaçarà fins a la seva llar amb la cambra plegada, així com amb tots els accessoris necessaris per al seu correcte funcionament. Una vegada allà, muntarem la estructura i introduirem els objectes de tal manera que l’aire calent pugui circular i distribuir-se de forma homogènia per a tota la cambra.

Per regla general s’introduiran primer aquells objectes que amb major probabilitat puguin estar infestats o ja ho siguin. Començarem pel capçal del llit, somier i matalàs; a mesura que anem inspeccionant els possibles restes així com qualsevol indici d’infestació. És de gran importància desmuntar tots aquells elements, per petits que puguin ser.

¿Quins objectes no poden tractar-se amb calor?

La majoria d’objectes elèctrics no poden ser introduïts a la cambra ja que la calor podria fer malbé el correcte funcionament; així com pintures, llits d’aigua i alguns plàstics.

Aquest primer pas pot durar 60 minuts aproximadament.

El tractament consisteix en que una vegada estigui llesta la cambra, s’activaran uns escalfadors que aniran augmentant la temperatura ambiental al mateix temps que els ventiladors distribueixen la calor per tots els espais sense deixar-se cap zona on els insectes puguin amagar-se. Per arribar a la temperatura òptima de 50ºC i eliminar la plaga deixarem la cambra funcionant durant 120 minuts.

Finalment, obrirem la cambra per a que baixi progressivament la temperatura ambiental interior així com la dels objectes i d’aquesta manera evitarem produir danys deguts als canvis bruscs de temperatura. Si fos necessari, repetiríem la operació tantes vegades com fos necessari per a tractar tots els objectes que puguin trobar-se en risc.

Eficàcia

Les avantatges de l’ús de la cambra de calor inclouen:

  • Estratègia de control de plagues no tòxica ni perjudicial pel medi ambient
  • Alternativa econòmica degut a l’aire calent concentrat a un punt
  • No existeixen residus una vegada realitzat el tractament
  • No es necessita autorització oficial prèvia per a realitzar el tractament
  • Eradicació total de les xinxes a tots els estadis evolutius. No poden desenvolupar resistència al tractament tèrmic.
  • No és necessari que marxi de casa seva durant el tractament.

Càmara de calor durant un tractament.

Cámara de calor durante un tratamiento

Cámara de calor durante un tratamiento 2


Comments are closed.